Voor al uw ecologische en duurzame producten -
+31 6 103 919 01
K.v.K. no: 17285374
info@pandoe.nl

Zuperzozial aqua bord ontbijt

 6,50

Zuperzozial Bamboe bord ontbijt

Lichtgewicht, stevig, maar ook duurzaam. De bamboe en maïs producten van Zuperzozial hebben het beste van alle kanten. Dit mooie aardse servies met water thema is ideaal voor thuis, maar ook goed mee te nemen naar vakantie of een picknick. Perfect te combineren met onze huidige collectie. Maak van ontbijt, lunch en diner een gezellig tafereel met dit kleurrijke bamboe servies. De gehele set is volledig gebaseerd de op natuurlijke materialen maïs en bamboe. Ze zijn daarmee 100% biologisch afbreekbaar.

Specificaties:
 • Afmetingen bord: 20,5 x 1,5 cm
 • Vaatwasserbestendig (max 40°)
 • Kan niet in de magnetron, oven, stoomoven of gril
 • Voorzien van een organische coating die kleurstoffen afstoot

Beschrijving

bamboe bord bamboe servies

bamboe bord bamboe servies. Lichtgewicht, stevig, maar ook duurzaam. De bamboe en maïs producten van Zuperzozial hebben het beste van alle kanten. Dit mooie aardse servies met water thema is ideaal voor thuis, maar ook goed mee te nemen naar vakantie of een picknick. Perfect te combineren met onze huidige collectie. Maak van ontbijt, lunch en diner een gezellig tafereel met dit kleurrijke bamboe servies. De gehele set is volledig gebaseerd de op natuurlijke materialen maïs en bamboe. Ze zijn daarmee 100% biologisch afbreekbaar.

Specificaties bamboe bord bamboe servies:
 • Afmetingen bord: 20,5 x 1,5 cm
 • Vaatwasserbestendig (max 40°)
 • Kan niet in de magnetron, oven, stoomoven of gril
 • Voorzien van een organische coating die kleurstoffen afstoot
Duurzaam servies. bamboe servies bamboe bord

Dit bamboe bord is trendy, maar gemaakt uit plantaardige materialen. De unieke combinatie van bamboe en mais, dat zijn planten die bijzonder snel groeien. Dit geeft de producten zijn natuurlijke look, daardoor erg prettig om te zien, maar ook om vast te houden. Door de materiaalkeuze is ieder product weer een beetje anders, daardoor gewoonweg uniek. Alle producten van Zuperzozial hebben een lange levensduur, maar ook een tijdloos design. Ook nog eens 100% biologisch afbreekbaar, daardoor ontzettend duurzaam.

Zuperzozial

Zuperzozial creëert producten die op een slimme manier onze wereld respecteren. Milieubewust ontworpen maar zoveel meer dan dat: eigentijdse producten die net zo stijlvol zijn als duurzaam. Ze worden gemaakt met de toekomst in gedachten, daardoor laten ze zien dat bewust leven zowel gemakkelijk, trendy en lekker kan zijn.

Het Zuperzozial Bamboo & Corn servies wordt gemaakt van o.a. bamboe vezel en maïs pulver, dit zijn natuurlijke materialen, daardoor wordt er geen aanspraak gemaakt op de wereld olie reserves (plastics). Het natuurlijke aspect is duidelijk zichtbaar in de producten en de schoonheid zit hem in de kleur- en maat toleranties. Dit maakt elk product net ietsje anders dan de andere, maar waar je overigens in gebruik geen hinder van ondervindt.

Zuperzozial

Zuperzozial heeft de ambitie om producten te creëren die op een simpele en slimme manier onze wereld respecteren. Milieubewust ontworpen, maar zoveel meer dan functioneel, het zijn eigentijdse producten die net zo stijlvol zijn als duurzaam. Wat de collecties van Zuperzozial met elkaar gemeen hebben, is dat ze gemaakt worden met de toekomst in gedachte, daardoor zijn ze heel goed voor het milieu.

bamboe kinderservies zuperzozial 100% biologisch afbreekbaar

De hoofdbestanddelen zijn plantaardig zijn en kunnen dus verteren, maar bij normaal gebruik zal het servies niet afbreken. Pas wanneer het in contact komt met bepaalde enzymen, bijvoorbeeld onder de grond, begint de vertering. Afhankelijk van de grootte van het product duurt dit proces 12 tot 24 maanden.

Zuperzozial Bamboo & Corn feiten-lijst
 • Bamboo & Corn is gebaseerd op bamboe-vezel en maispulver. Hier wordt een melamine-hars aan toegevoegd (bekend van kinder- en campingservies) om de producten vorm te geven en ze duurzaam en vaatwasbestendig te maken. Ook wordt er een voedselveilige kunstmatige kleurstof aan toegevoegd.
 • Bamboo & Corn profileert zich door een maximale hoeveelheid plantenvezels te gebruiken in de producten- tussen de 70 en 80%- zonder de functionaliteit uit het oog te verliezen. Zo houden wij de concurrentie op afstand die veel lagere percentage plantenvezels gebruiken en kunstmatige vulmiddelen toevoegen.
 • Bamboo & Corn is voor dagelijks gebruik, kan wel in de vaatwasser, maar niet in de magnetron, grill of oven. Het is niet geschikt om mee te koken of bakken, maar wel om hete vloeistof in te doen zoals thee, koffie en soep. Het is sterk maar niet onbreekbaar.
 • Bamboo & Corn is voedselveilig. Ze geven hier een Conformiteitsverklaring voor en hebben ook diverse (oa REACH) migratie-testrapporten van SGS en TUV voor de Europese en Amerikaanse markt.
 • COATING. De Zuperzozial producten worden gemaakt van natuurlijke materialen en door het toepassen van een organische coating worden de producten vaatwasmachine bestendig. Doordat de coating handmatig wordt afgewerkt komt het incidenteel voor dat de coating niet gelijkmatig is opgebracht en de coating tijdens gebruik ongelijkmatig afslijt. Dit uit zich soms in witte vlekken op het servies. De coating is niet schadelijk.

Veel gestelde vragen Zuperzozial Bamboo & Corn producten

Waarom bewust kiezen voor Zuperzozial Bamboo & Corn?

Deze collectie wordt voor het overgrote deel gemaakt uit plantaardige materialen zoals bamboevezel en mais pulver. Een enorme stap vooruit dus! Het natuurlijke aspect is duidelijk zichtbaar in de producten en de schoonheid zit hem in de kleur- en maat toleranties. Dit maakt elk product uniek en net iets anders dan de andere. Waar je overigens in gebruik geen hinder van ondervindt. Een collectie die past in een tijd waarin men bewust kan kiezen voor een verantwoord product.

Wat zijn de componenten van de Zuperzozial Bamboo & Corn producten?

Bamboe vezel is verreweg het grootste component. Hier wordt maispulver aan toegevoegd vanwege zijn goede productie-eigenschappen. Bamboe en Mais zijn de hoofdbestanddelen van het product. Ze voegen hier een kunstmatige voedselveilige kleurstof en bindmiddel aan toe in de vorm van een melamine-hars. Deze hars wordt ook gebruikt voor de productie van melamine kinderbekers en campingborden. Deze hars geeft het product vorm, zorgt voor een lange levensduur en maakt het product vaatwasmachinebestendig. Sommige producten bevatten meerdere materialen, zoals een afsluitring op de deksel van een koektrommel. Ook hier gaan ze heel zorgvuldig te werk. Het flexibele materiaal is gemaakt van siliconen dat geen weekmakers bevat, voedselveilig is en het meest milieubewuste in zijn soort is op dit moment. Zuperzozial Bamboo & Corn is een modern materiaal dat voldoet aan de Europese eisen en richtlijnen.

Is het voedsel-veilig?

Ja, ze beschikken over een  “EU Food Safe Certificate” (Europa) en “FDA Food Safe Certificate (USA). Mogelijke migratie van melamine en formaldehyde is conform de EU-wet & regelgeving. Dit blijkt ook uit het nieuwe zeer strenge Europese REACH rapport waarin wordt getest op maar liefst 151 “Substances of Very High Concern” (SVHC). Ze zijn hierin glansrijk geslaagd.

Het product is niet egaal. Hoort dat?

Ja, Zuperzozial Bamboo & Corn bestaat uit natuurlijke materialen die zich allemaal anders gedragen tijdens de productie. Stippen, witte vlokjes en kleine kleurverschillen op het product horen hierbij. Dat maakt Zuperzozial Raw Earth zo natuurlijk.

Wat voor kleurstoffen worden er gebruikt voor de Zuperzozial  collectie?

Zuperzozial maakt gebruik van reguliere kunstmatige voedselveilige kleurstoffen. Ze beschikken over een  “EU Food Safe Certificate” (Europa) en “FDA Food Safe Certificate (USA).

Hoe zit het met de kleurechtheid van het materiaal?

Bij gewoon dagelijks gebruik behoudt elk product zijn mooie diepe kleur. Maar bepaalde kleuren, zoals rode en roze tinten kunnen in fel zonlicht na verloop van tijd in kracht afnemen (fletser worden). Ze adviseren daarom de producten  niet langdurig in fel zonlicht te laten staan.

Is Zuperzozial geschikt voor hete  vloeistoffen?

Het  symbool met de thermometer geeft aan dat de producten geschikt zijn voor hete vloeistoffen, (minder dan 2 uur tussen -20 en 70 graden), niet om mee te koken of bakken of om langdurig bloot te stellen aan een kokende vloeistof. Een kortstondig gebruik met hoge temperaturen kan wel, zoals bijvoorbeeld bij afkoelende soep, thee of koffie.

Is Zuperzozial onbreekbaar?

Zuperzozial Bamboo & Corn producten zijn niet onbreekbaar. Het zal niet zo versplinteren als glas of keramiek, maar bij een val met een bepaalde kracht, hoogte en ondergrond, kan er een scheur ontstaan of kan het breken.

Neemt Zuperzozial Bamboo & Corn kleurstof en/of smaakstof aan (zoals kerrie, tomatensoep, koffie)?

De producten zijn voorzien van een coating die kleurstoffen afstoot. Desalniettemin raden ze aan het product direct na gebruik te reinigen van sterke kleur- en smaakstoffen. Als een koffiebeker toch aanslag mocht achterlaten dan verdwijnt dit weer na warm afwassen.

Er zit wit poeder op mijn product bij aankoop. Wat nu?

Dit witte poeder is overtollige coating en zal na warm afwassen vanzelf verdwijnen doordat het dieper in het product trekt. Het vult ook eventuele kleine mes-snedes weer op.

Kan het in de vaatwasser?

De Zuperzozial producten  gedragen zich goed in een consumenten vaatwasser. Ze adviseren alleen gebruik in een consumenten vaatwasser en het advies is een wasprogramma te gebruiken dat niet hoger is dan 40 graden. Na verloop van tijd kunnen platte producten, zoals borden iets gaan vervormen. Dit komt door de natuurlijke ingrediënten en heeft geen nadelig effect op het gebruik. Let op: bamboe-houten onderdelen kunnen niet in de vaatwasser.

Kunnen de producten in de magnetron/oven?

Nee, de producten kunnen niet in de magnetron, oven, stoomoven of gril.

Kunnen de producten in vriezer?

Ze adviseren de producten niet langer dan 2 uur bij minus 20 graden celcius op te slaan.

Waarom zit er een label op elk product?

Om Zuperzozial nog milieuvriendelijker te maken kiezen ze ervoor om zo min mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken. Alle nodige informatie staat op het label. Dit label is gemaakt van gerecycled papier.

Hoe is het productlabel te verwijderen?

Voor het label gebruiken ze gerecycled papier met een bio-afbreekbare niet permanente lijm. De combinatie van deze lijm met de coating op het product geeft veel tolerantie in de lijmkracht van het label. Meestal is het label er moeiteloos af te halen (zie snijlijn in label en trek in een cirkelbeweging het label eraf), maar soms is dit lastig. Ze adviseren de sticker warm te wrijven alvorens deze te verwijderen. Als dit geen effect heeft dan kunt u spijsolie, zoals olijfolie, gebruiken om te sticker te verwijderen.

Hoe gedragen de producten zich na verloop van tijd?

Door de natuurlijke materialen zit er een tolerantie in de maat. Ook kan een product door de tijd heen heel licht vervormen. Dit heeft geen effect op het gebruik. Borden of kommetjes blijven gewoon stapelbaar en behouden hun kleur. De producten worden in de loop van de tijd eigenlijk alleen maar mooier. Van Zuperzozial servies heeft u dus jarenlang plezier!

bamboe bord bamboe servies

bamboe servies
duurzaam servies
bamboo servies
zuperzozial servies
bamboe bord bamboe servies
bamboe bord
servies bamboe
bamboe borden
servies van bamboe
bord bamboe

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zuperzozial aqua bord ontbijt” te beoordelen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.