mini tulbandvorm
mini tulbandvorm. Met deze prachtige tulbandvorm bak je de heerlijkste cakes. Het emaille heeft helemaal geen effect op je cake, het is dus puur natuurlijk. Je keuken een nog luxere uitstraling geven, maar met natuurlijke materialen? Dat kan met de porseleinen setjes van Riess. De zachte maar eigenzinnige uitstraling van porselein is een must voor iedere mooie keuken. Op deze manier blijft je tulbandcake, maar ook elke andere cake lekker puur van smaak.
Specificaties mini tulbandvorm:
- Materiaal ronde bakvorm emaille Riess: porseleinen glazuur
- Handgemaakt
- Zeer geschikt voor mensen met nikkelallergie
- Grootte (cm): 12 cm – 6 hoog
- Kleur: Chocolade en pistache
- Mag in vaatwasser, maar met de hand afwassen wordt aangeraden
Nostalgie
Emaillen pannen van Riess zijn tot ver buiten de grenzen van Oostenrijk geliefd. Ze roepen herinneringen op aan grootmoeders tijd. Echter, deze nostalgische emaillen pannen worden nog steeds gemaakt en gebruikt in de huidige, eigentijdse keukens.
De eenvoudige vormen, de goede materialen en mooie kleuren spreken mensen aan die houden van tijdloze kwaliteit en duurzaamheid. Een emaillen pan gaat een leven lang mee!
Emaille bestaat uit natuurlijke materialen en heeft vele prachtige kenmerken.
Tien voordelen van de premium email van Riess:
- CO2-neutraal
- Geschikt voor inductie en alle andere warmtebronnen
- Snij- en krasbestendig
- Makkelijk te reinigen en antibacterieel
- Gezonder en energiebesparend koken
- Geur neutraal
- Hittebestendig tot 450 °C – aanbevolen maximale temperatuur 220 °C
- Langdurig houdbaar indien goed behandeld
- Verkrijgbaar in vele kleuren en modellen
- Volledig recyclebaar
Emaille
Eigenlijk is email niets anders dan een soort glas dat bij 840°C is vastgesmolten op een basis van ijzer. De emaillen pannen hebben een zeer glad, niet poreus oppervlak dat geen stoffen afgeeft, waardoor het voedsel zuiver blijft en de smaak puur.
Een emaillen pan is niet slechts de eerste keus voor iemand met een nikkelallergie, maar ook de groenste manier van koken…
Bij de productie worden natuurlijke minerale bronnen gebruikt zoals staal, kwarts, klei, veldspar, borax en soda. Zonder kunstmatige elementen is email dus 100% recyclebaar!
Het bakproces geeft email zijn prachtige, heldere kleuren evenals een hard, niet poreus en kras- en snijbestendig oppervlak.
Onderhoud
Het glasoppervlak van email remt niet alleen bacteriën, maar is ook zeer eenvoudig te reinigen. Riess pannen zijn geschikt voor de vaatwasser, op een licht glasprogramma geeft het beste resultaat. Toch raden wij u aan de pannen met de hand te wassen voor langdurige stralende glans.
Handmatige reiniging
Vul de pan met water terwijl deze nog warm is na het koken en legen. Na slechts een korte tijd, kunnen de zacht geworden etensresten moeiteloos worden verwijderd. Extreem vast op of verbrande etensresten kunnen worden gereinigd met kokend water en afwasmiddel. Vervolgens reinigen met de gladde kant van een spons of een zachte borstel.
Reiniging met de vaatwasser
Verwijder etensresten of verbrand voedsel (zie ‘Handmatige reiniging’) en spoel de pan na met warm water voordat u uw pan in de vaatwasser plaatst. Gebruik het lichte glasprogramma van uw vaatwasser.
Schoonmaakproducten en hulpmiddelen
We raden u aan te reiniging met licht schuurmiddel en zachte sponzen of zachte borstels. Vermijd het gebruik van harde hulpmiddelen zoals staalborstels, staalwol, schuurmiddelen op basis van zand, en het sponzen met keramische deeltjes. Deze kunnen krassen achterlaten op het oppervlak. Wanneer het oppervlak krassen vertoont te wijten aan het gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen of hulpmiddelen, dan vermindert de glans van de pan. Echter kan de pan nog zonder problemen worden gebruikt. Zwarte vlekken of grijze strepen zijn vaak afkomstig van roestvrij stalen bestek, maar kunnen moeiteloos worden verwijderd met een mild schuurmiddel of het speciale email schoonmaakmiddel van Riess.
Correct opbergen
Bewaar emaillen pannen en bakvormen goed droog, net zoals glas. Water vlekken kunnen moeiteloos worden verwijderd met azijn water.
KOKEN OP INDUCTIE
De warmte geleiding van Riess emaillen pannen is extreem snel. Gelieve rekening te houden met de volgende instructies, daardoor raken het kookgerei en voedsel niet oververhit. Oververhitting kan zelfs de basis van een zware pot en pan vervormen.
Houd u aan de gebruikersinstructies van de kookplaat met betrekking tot het vermogen van de schakelstappen (Watt). Hierbij een aantal richtlijnen:
- Kokend water bij 100 °C = 500 Watt
- Het braden op 180 °C = ong. 1.700 Watt
- Zorg ervoor dat de diameter van de pan en kookplaat zoveel mogelijk overeenkomen.
- Begin altijd met een laag warmtevermogen en verhoog stap voor stap naar het gewenste vermogen.
- Gebruik NOOIT de boost-functie (met uitzondering van grote hoeveelheden vloeistof vanaf 6 liter).
- Houd het kookproces voortdurend in de gaten. De automatische uitschakeling door middel van de temperatuursensoren reageren vaak niet snel genoeg in het geval van oververhitting.
- Raak het keramische oppervlakte van de kookplaat niet aan na het koken. Het kan zeer heet zijn als gevolg van de verwarmde pan bodem.
Geschiedenis
In geschreven bronnen uit 1350 wordt al melding gemaakt van pannenmakers op de plek in Ybbsitz in Oostenrijk waar nu de fabriek van Riess staat. De fabriek waar de pannen van Riess gemaakt worden, bestaat al sinds 1550. Destijds was het nog een werkplaats waar pannen en ketels met grote hamers werden gevormd.
De werkplaats en latere fabriek is sinds 1800 in het bezit van de familie Riess. In 1922 begon de fabriek met het produceren van porseleinemaille. Met de overgang naar de twintigste eeuw en de industriële revolutie, heeft de overgrootvader van de huidige eigenaar machines aangeschaft, waarmee men uit staalplaten vormen kon maken, de basis van de geëmailleerde pannen.
Vanaf 1951 heeft de fabriek zich uitgebreid met steeds meer nieuwe machines, maar ook betere productiemethodes en een vollediger productielijn, van basis tot eindproduct.
Sinds de jaren 1980 is Riess de laatst overgebleven emailleerfabriek in Oostenrijk, nadat drie andere hun deuren hebben gesloten. Sinds 2001 wordt de fabriek geleid door de zesde generatie Riess. De energie die nodig is voor dit traditionele familiebedrijf, komt van drie eigen waterkrachtcentrales, maar ook de gemotiveerde personeelsleden.
Vele generaties Riess en hun team hebben zich ingezet voor kwaliteit, maar ook duurzaamheid. Belangrijk voor de regio en het milieu.
mini tulbandvorm