Voor al uw ecologische en duurzame producten -
+31 6 103 919 01
K.v.K. no: 17285374
info@pandoe.nl

Werfzeep Ravensara zeep

 6,95

Werfzeep Ravensara zeep ± 100 gram

Ravensara is een frisse, opwekkende kamferzeep. Het bevat etherische olie van ravensara en ravintsara (kamfer), broer en zus uit de laurierfamilie. Daarnaast ook cajeput vol kamfertonen, en eucalyptus en zwarte peperolie.

Ravensara is één van de meest krachtige etherische oliën en ondersteunt bij verkoudheid, het heeft sterk antivirale en antibacteriële eigenschappen. De geurmelange van deze zeep werkt verhelderend, ontspannend en verwarmend.

De kleur komt van bio spinaziepoeder. Dit wordt gemarkeerd in zonnebloemolie.

Ingrediënten: verzeepte oliën van kokos*, olijf*, cacaoboter* en zonnebloem*; water; castorolie*; etherische oliën van rozemarijn*, eucalyptus*, ravensara aromatica*, ravintsara*, cajeput*, zwarte peper*, petitgrain* en vetiver*; elemihars; benzoëhars*; spinaziepoeder*.*van gecertificeerd biologische herkomst, ×wildpluk, +eigen teelt, biologische etherische oliën, *natuurlijk bestanddeel van etherische oliën.
biologisch & handgemaakt – vegan – vrij van palmolie, plastics of chemische middelen zoals SLS – proefdiervrij

Beschrijving

natuurzeep kamferzeep

natuurzeep kamferzeep. Ravensara is een frisse, maar opwekkende kamferzeep. Het bevat etherische olie van ravensara en ravintsara (kamfer), broer en zus uit de laurierfamilie. Daarnaast ook cajeput vol kamfertonen, en eucalyptus en zwarte peperolie.

Ravensara is één van de meest krachtige etherische oliën en ondersteunt bij verkoudheid, het heeft sterk antivirale en antibacteriële eigenschappen. De geurmelange van deze zeep werkt verhelderend, ontspannend en verwarmend.

De kleur komt van bio spinaziepoeder. Dit wordt gemarkeerd in zonnebloemolie.

Werfzeep:

Werfzeep is een kleine biologische zeepziederij, gevestigd in Utrecht. Bij werfzeep zijn ze in de ban van zeep. Het ambachtelijk zeepzieden, alle mogelijke ingrediënten en de werking op de huid. Werfzepen zijn verzorgende douchezepen, vol voedende oliën en de van nature aanwezige glycerine. Werfzeep is gemaakt voor de gevoelige huid, daardoor geschikt voor ons allemaal.

Ze werken met hoogwaardige oliën. Plantaardig, biologisch, ook de etherische oliën. Veelal koudgeperst, daardoor nog vol heilzame stoffen. Ze werken nooit met stoffen als parfumolie, schuimverbeteraars of zelfs maar geëxtraheerde vetzuren, zoals uit de petrochemische industrie. Ook palmolie en dierlijk vet gebruiken ze niet.
Van rijke grondstoffen maken ze rijke zeep, die zich overigens ook prima thuis voelt op de wastafel. Werfzeep is biologisch afbreekbaar en vanzelfsprekend niet getest op dieren.

Alle zepen maken ze met de hand, volgens de koude procesmethode. In het zeepatelier aan de Westerkade in Utrecht.

Eén van de drijfveren, naast het maken van rijke zeep die de huid verzorgt, is het kunnen kiezen voor mooie ingrediënten. De kracht van een rijke zeep begint natuurlijk bij de basis: de plant. En samenwerkingen aangaan met telers die op dezelfde wijze werken maakt dit ambacht extra mooi.

De uitgangspunten van het begin zijn alleen maar sterker geworden. Rijke grondstoffen maken rijke zeep. De meeste van de ingrediënten zijn eigenlijk bedoeld voor consumptie, maar het kwaliteitsverschil met bijvoorbeeld cosmeticaoliën is soms zo groot dat ze dat met liefde doen.

Ze werken met gelijkgestemde leveranciers, daardoor weten ze waar de ingrediënten vandaan komen. Ze staan middenin de natuur en de seizoenen. Hier worden dan ook vrijwel alle seizoenszepen bedacht en ontwikkeld. Het bos leert ons veel. Ze oogsten respectvol verschillende ingrediënten. Ze telen daarnaast een aantal geneeskrachtige planten in de zeepkruidentuin.

Ontstaan Werfzeep

Werfzeep is in 2009 ontstaan vanuit Eveliens voorliefde voor oude ambachten en natuurproducten. Tijdens een reis door Canada die zij en Laurens maakten belandde ze op een idyllische familieboerderij waar onder meer zeep werd gemaakt, met een pollepel en een enorme pan. Het houten huis rook sprookjesachtig heerlijk en meteen de eerste dag hielp Evelien mee met zeep maken. Tot haar verrassing was deze handgemaakte zeep, die in de douche en bij de gootsteen lag, zacht en verzorgend voor haar huid. Van kleins af aan geplaagd met eczeem was zeep al jaren uit den boze, maar deze zeep bleek een heel ander verhaal dan alles waar ze tot dan toe kennis mee had gemaakt en die haar voornamelijk een trekkerige huid bezorgde.

Zeep gemaakt van oliën is een volstrekt ander product dan fabriekszeep gemaakt van geraffineerde vetzuren, met toevoegingen zoals schuimverbeteraars, synthetische parfums en conserveermiddelen, waar ook nog de glycerine van afgeroomd is. Deze ontdekking was genoeg voor Evelien om geheel in de ban te raken van zeep, het ambachtelijke zeep zieden, alle mogelijke ingrediënten en de werking op de huid. Ze begon haar zepen te ontwikkelen in een historische werfkelder aan de Utrechtse Oudegracht. Nu, acht jaar later werkt ze met een groeiend team in het prachtige zeepatelier aan de Westerkade.

natuurzeep kamferzeep

werfzeep
natuurlijke zeep
bio zeep
organische zeep

ambachtelijke zeep
zeep natuurlijke ingrediënten
handgemaakte zeep
natuurzeep kamferzeep
 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Werfzeep Ravensara zeep” te beoordelen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp chat