Banner BoWeevil
We love the planet banner
eco brotboxbanner
riess banner
mondverzorging banner
werfzeep banner
Croll en Denecke banner
previous arrow
next arrow
 

De wereld om ons heen lijkt helemaal uitgeleefd te worden. Het lijkt wel alsof de mensen zijn vergeten dat we uiterst zuinig moeten zijn met het geen ons gegeven is. Het gaat me aan het hart als ik zie hoe we met onze Aarde omgaan. Daarom probeer ik met mijn gezin een groene manier zo verantwoord mogelijk te leven.

Het geeft me vreugde als ik producten vind die op een juiste manier geproduceerd zijn met respect voor de mens, de aarde en het milieu. Als ik modieuze tassen vindt die gemaakt zijn van gerecyclede plastic zakjes, grote theezakken en recycycled katoen word ik daar blij van. Zeker als je hoort dat ze een eerlijke prijs betalen voor de producten waarbij de mensen in de werkplaats en hun families een goed inkomen ontvangen hiervoor.
Mijn liefde voor deze aarde wilde ik niet alleen voor mijn gezin bewaren, maar wilde het met mensen delen en mensen de mooie producten bieden die ik vind in mijn zoektocht naar deze mooie producten.

Elk jaar verdwijnen er miljoenen tonnen plastic flessen in de oceanen. Dit vervuilt de zee en als ik dan een schoonmaakmiddelen fabrikant vindt die de plastic flessen uit de oceaan vist en er een fles mee maakt, maakt me dat gelukkig. En als de schoonmaakmiddelen ook nog eens uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong bestaan, de schoonmaakmiddelen veilig zijn voor gebruik en dat ze door hebben dat elk sopje door de afvoer verdwijnt, de fabrikant ze ook nog eens snel en biologisch afbreekbaar maakt is dat geweldig. En dat de flessen gemaakt uit 100% plantaardig plastic, gemaakt van suikerriet. 100% recyclebaar, hernieuwbaar en herbruikbaar, dat is zo mooi, daar zouden vele een voorbeeld aan moeten nemen. Als we allemaal op deze manier met onze Aarde om zouden gaan, zou dat een wereld van verschil maken.

Daarmee was mijn drijfveer om Pandoe op te zetten, de naam is een combinatie van het woord Panda en Bamboe. Panda’s zijn zeldzaam en daar moeten we dan ook heel zuinig op zijn. Bamboe is een grassoort dat in vergelijking met bomen super snel groeit. Na het kappen van de bamboe groeit de plant terug in 90 dagen tot een boom van 30 meter hoog. Bovendien maakt de plant zelf een antibacteriële stof aan, waardoor er geen bestrijdingsmiddelen nodig zijn. Bij de oogst van bamboe blijven de wortels zitten. Dit zorgt ervoor dat het land tegen erosie beschermd wordt. Voor de rest kan vrijwel alles van de plant worden gebruikt, dus het levert weinig afval op. En alles wat van bamboe gemaakt wordt is natuurlijk weer biologisch afbreekbaar. Een perfect alternatief voor het kappen van bomen uit oerbossen en regenwouden.

Mijn naam voor mijn onderneming straalt dus ook uit waar ik voor sta. Het logo heb ik zelf ontworpen en getekend.

 

Old man hands holding a green young plant. Symbol of spring and ecology concept

 

Laten we samen de wereld mooier maken.